Bekijk de Veelgestelde vragen en vind een antwoord op je vragen

Bij het boeken van een fotosessie spoken er vaak nog heel wat vragen door je hoofd. Hieronder vind je vragen die vaak voorkomen. Staat jouw vraag/antwoord niet in de FAQ? Neem dan zeker contact met me op ik beantwoord ze met plezier!

Zwangerschap

Wanneer is de beste tijd om een zwangerschapssessie te doen?
 1. Het ideale moment is tusen de 28-35 weken. Zo dan staat je buik op z'n best en zijn er vaak de kleine kwaaltjes nog niet die later de kop opsteken.
Wanneer boek ik het beste?
 1. Je boekt deze sessie het best vroeg tijdens je zwangerschap. Het beste tussen maand 2 en 5. Zo ben je zeker van je plekje! Last minute boekingen kunnen niet gegarandeerd worden.
  We hebben het Belgische weer niet in handen dus een zwangerschapssessie outdoor kan 1 maal verplaatst worden naar een latere datum. Is het dan nogmaals slecht weer dan wordt dit automatisch een studiosessie.
Moeten we zelf van die speciale jurken hebben?
 1. Nee, ik heb een uitgebreide selectie aan zwangerschapsjurken in de studio, verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen. Deze jurken passen voor 90% van de zwangere mama's. Twijfel je toch of ze jou passen? Geef dan een seintje en we bekijken de mogelijkheden.
Is visagie inbegrepen?
 1. Nee, dit wordt niet voorzien. We raden wel aan om een lichte make-up en haarstyling te doen. Een zwangerschapssessie is niet alledaags dus het mag zeker een tikkeltje extra zijn.
Waar worden de foto’s genomen?
 1. Indoorsessies worden gefotografeerd in mijn eigen studio te Berlare. Outdoorsessies kunnen in samenspraak op elke locatie plaatsvinden. Is de locatie verder dan 35 km van de studio, dan wordt er een verplaatsingskost gerekend van € 0,35/km.
Hoelang duurt een zwangerschapssessie?
 1. Een zwangerschapssessie duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Ik kijk niet constant op de klok dus het kan soms een beetje uitlopen.
Is het toegestaan foto’s te maken tijdens de sessie?
 1. Nee, jullie komen naar mij zodat ik jullie mooie beelden kan afleveren. Smartphone-fotografie is iets voor thuis of op vakantie. In samenspraak kunnen behind the scenes/making-of filmpjes gemaakt en gebruikt worden. Mits wederzijdse toestemming.
Hoeveel foto’s zijn er inbegrepen?
 1. In de basis van deze sessie zit een boekje met 8 foto's inbegrepen. Standaard zitten er geen digitale beelden of extra's in deze sessie. De prijs voor de foto's wordt opgesplitst, omdat ik jullie het recht wil geven om zelf te beslissen of de foto's het al dan niet waard zijn om aan te kopen. Er zijn verschillende collecties samengesteld die u bovenop de basis, verschillende fotoproducten aanbieden. A la carte bestellingen zijn ook mogelijk.
Wanneer ontvang ik mijn foto’s?
 1. Een week na de fotosessie komen we samen om je foto's te bekijken. Tegen dan heb ik jullie boekje met 8 foto's klaar. Nadien probeer ik binnen de 2 weken na het kijkmoment je fotoproducten klaar te hebben. Albums hebben een langere termijn, ik deel je zeker mee wanneer deze worden verwacht. In drukke periodes kan deze termijn afwijken.
Wanneer wordt er betaald?
 1. Bij het vastleggen van een datum wordt er een voorschot gevraagd van € 100. Het saldo wordt betaald op de dag van de fotosessie. Dit kan cash, met de Smartphone of met Bancontact. Bij het kijkmomentje wordt er een voorschot gevraagd gelijk aan de helft van de bestelde fotoproducten. Het resterende bedrag wordt betaald bij het afhalen van je producten.

Newborn

Wanneer is de beste tijd om een newbornsessie te doen?
 1. Een newbornsessie wordt het beste gepland tussen de 8-15 dagen na de geboorte. Dan zijn de baby’tjes nog makkelijk te troosten, zijn ze nog heel slaperig en kunnen we hen nog in verschillende poses leggen. Als we deze later doen dan is de garantie op slaperige foto's en die speciale poses niet meer te garanderen.
Wanneer boek ik het beste?
 1. Je boekt deze sessie het best tijdens je zwangerschap. Het beste tussen maand 5 en 7. Er zijn een beperkt aantal plekjes per maand om newbornsessies te doen. Last minute boekingen kunnen niet gegarandeerd worden.
Wat als mijn baby’tje vroeger/later geboren wordt?
 1. We vragen om 24/48 uur na de bevalling een seintje te geven. We bekijken dan de mogelijkheden tot het verplaatsen van datum. Door een maximum aantal sessies te doen per maand houden we de ruimte over om te schuiven in de planning indien dit nodig is.
Ik wist niet dat ik zo vroeg moest reserveren en mijn babytje is al geboren. Kan ik nog een newbornsessie doen?
 1. We kunnen steeds kijken wat de mogelijkheden zijn. Heb ik nog een vrije plaats in de agenda en is je babytje nog in de "Range" van newbornleeftijd (max 21 dagen). Dan kan een newbornsessie nog plaatsvinden. Al is er geen garantie op bepaalde poses, zullen er waarschijnlijk meer wakkere foto's zijn,...
Moeten we zelf iets voorzien van kleertjes, doeken, mandjes, …?
 1. Nee, ik heb een uitgebreide selectie van props, kleertjes, haarbandjes, mutsjes, ... voor jongens en meisjes, in verschillende kleuren. In een vragenlijstje dat je doorgestuurd krijgt, kan je altijd je voorkeur doorgeven.
Waar worden de foto’s genomen?
 1. Newbornsessies vinden altijd plaats in mijn studio te Berlare. Doordat ik heel wat verschillende attributen en heel wat fotografiemateriaal gebruik tijdens zo'n sessie is het niet mogelijk om deze op verplaatsing te doen.
Hoelang duurt een newbornsessie?
 1. Een newbornsessie gaat gepaard met het ritme van jouw baby. Deze is elke keer anders, dus de sessies duren gemiddeld 3-4 uur. Hierin zit ook tijd voor te eten, te knuffelen, ververst te worden en terug in slaap te vallen.
Is het toegestaan foto’s te maken tijdens de sessie?
 1. Nee, jullie komen naar mij zodat ik jullie mooie beelden kan afleveren. Smartphone-fotografie is iets voor thuis of op vakantie. Sit back, relax and enjoy! In samenspraak kunnen behind the scenes/making-of filmpjes gemaakt en gebruikt worden. Mits wederzijdse toestemming
Hoeveel foto’s zijn er inbegrepen?
 1. In de basis van deze sessie zit een boekje met 8 foto's. Standaard zitten er geen digitale beelden of extra's in deze sessie. De prijs voor de foto's wordt opgesplitst, omdat ik jullie het recht wil geven om zelf te beslissen of de foto's het al dan niet waard zijn om aan te kopen. Er zijn verschillende collecties samengesteld die u bovenop de basis, verschillende fotoproducten aanbieden. A la carte bestellingen kunnen ook.
Wanneer ontvang ik mijn foto’s?
 1. Een week na de fotosessie komen we samen om je foto's te bekijken. Tegen dan heb ik jullie boekje met 8 foto's klaar. Nadien probeer ik binnen de 2 weken na het kijkmoment je fotoproducten klaar te hebben. Albums hebben een langere termijn, ik deel je zeker mee wanneer deze worden verwacht. In drukke periodes kan deze termijn afwijken.
Wanneer wordt er betaald?
 1. Bij het vastleggen van een datum wordt er een voorschot gevraagd van €100. Het saldo wordt betaald op de dag van de fotosessie. Dit kan cash, met de Smartphone of met Bancontact. Bij het kijkmomentje wordt er een voorschot gevraagd gelijk aan de helft van de bestelde fotoproducten. Het resterende bedrag wordt betaald bij het afhalen van je producten.

1e verjaardag

Wanneer is de beste tijd om een cakesmash te doen?
 1. Een 1e verjaardags fotosessie doe ik ongeveer 2-3 weken voor de verjaardag zelf. Zo heb ik tijd genoeg om de foto's af te werken en kan je ze gebruiken voor cadeautjes, uitnodigingen, ... Ook is het zo dat de kindjes (meestal) nog niet stappen. Zo blijven ze net iets langer zitten.
Wanneer boek ik het beste?
 1. Je boekt deze sessie het best 2 maand voor de verjaardag. We plannen een datum in en zo ben je zeker van je plekje. Last minute boekingen kunnen niet gegarandeerd worden.
Moeten we zelf iets voorzien van kleertjes, versiering, taart?
 1. Nee, ik heb een uitgebreide selectie van kleertjes in verschillende kleuren voor jongens en meisjes. Heb je liever iets van jezelf, dan is dat zeker geen probleem!

De ballonnen voorzie ik ook, wil je extra versiering dan kan/mag je dit meebrengen. Maar ik raad aan dit niet te doen. Vaak wordt het dan te druk en wordt de aandacht weggenomen van het kind. Voor echte thema-setting verwijs ik je graag door naar collega's.

De taart wordt apart aangerekend afhankelijk van de keuze. Je kan kiezen voor een cupcake of een recht taart. Afhankelijk van het kleurenthema wordt die mooi versierd. Als je zelf goed kan bakken, of je hebt zelf een bakker in je dorp dan mag je zeker je eigen taart meebrengen. Gelieve dit dan wel tijdig te melden.

Waar worden de foto’s genomen?
 1. Cakesmashes vinden altijd plaats in mijn studio te Berlare. Doordat ik heel wat verschillend fotografiemateriaal gebruik tijdens zo'n sessie is het niet mogelijk om deze op verplaatsing te doen.
 2. Een outdoor sessie vindt plaats op een locatie naar keuze. (max. 25km van mijn studio, verder? +€0,50/km)
Hoelang duurt een fotosessie?
 1. De fotosessie duurt maximum een uurtje. Uit ervaring weet ik dat dit meestal lang genoeg is voor die kleintjes.
Is het toegestaan foto’s te maken tijdens de sessie?
 1. Nee, jullie komen naar mij zodat ik jullie mooie beelden kan afleveren. Smartphone-fotografie is iets voor thuis of op vakantie. Sit back, relax and enjoy! In samenspraak kunnen behind the scenes/making-of filmpjes gemaakt en gebruikt worden. Mits wederzijdse toestemming.
Hoeveel foto’s zijn er inbegrepen?
 1. In de basis van deze sessie zitten 2 digitale beelden. Aan elke galerij hangt een webwinkel die u de kans geeft om extra producten aan te kopen om je foto's te laten stralen.

De prijs voor de foto's wordt opgesplitst, omdat ik jullie het recht wil geven om zelf te beslissen of de foto's het al dan niet waard zijn om aan te kopen.

Hoeveel kost het om extra digitale beelden aan te kopen?
 1. Je kan per stuk digitale beelden aankopen aan € 20. Wil je ze allemaal? Dan kan dit aan de pakketprijs van € 350.
Wanneer ontvang ik mijn foto’s?
 1. Ik probeer ze steeds zo snel mogelijk door te sturen. Meestal spreken we over maximum 1,5 weken. Fotoproducten hebben een langere termijn, ik deel je zeker mee wanneer deze worden verwacht. In drukke periodes kan deze termijn afwijken.
Wanneer wordt er betaald?
 1. Bij het vastleggen van een datum wordt er een voorschot gevraagd van € 100. Het saldo wordt betaald op de dag van de fotosessie. Dit kan cash, met de smartphone of met bancontact. Extra aankopen via de galerij worden via visa of overschrijving afgerekend.

Communie / Lentefeest

Wanneer boek ik het beste?
 1. Hoe sneller hoe beter! Tijdens het jaar leg ik een lijst aan met communicanten die langskomen. Het is niet erg moest je de kledij nog niet hebben. Ik start met inplannen vanaf december, sta je op de lijst dan ben je zeker van een plekje. Last minute boekingen kunnen niet gegarandeerd worden.
Waar worden de foto’s genomen?
 1. Vraag aan je kind wat hij/zij leuk vindt! Ik heb enkele locaties in mijn broekzak zitten waar we altijd naartoe kunnen, maar ik sta te springen om jullie favoriete plekjes te leren kennen!
Hoelang duurt een communiesessie?
 1. We lopen rond op locatie en amuseren ons te pletter en tussendoor maak ik foto's. Ik voorzie hiervoor 1,5 uur per kind. Dit om mezelf niet te moeten opjagen en snel snel te zijn. Je zal niet merken dat het zo "lang" is.
Is het toegestaan foto’s te maken tijdens de sessie?
 1. Laat het nog even een verrassing zijn voor anderen! In samenspraak kunnen behind the scenes/making-of filmpjes gemaakt en gebruikt worden. Mits wederzijdse toestemming.
Hoeveel foto’s zijn er inbegrepen?
 1. Een aantal kan ik hier niet op kleven. Ik doe altijd mijn uiterste best om alles uit de fotosessie te halen. Maar in het pakket mag je reeds 5 digitale beelden zonder logo kiezen (extra à € 20/st - alle beelden € 350). Er zit ook een fotoboek 15x20 in (incl. 15 foto's).
Wanneer ontvang ik mijn foto’s?
 1. Ik probeer zo snel mogelijk de galerij door te sturen, meestal is dit maximum 1 week na de reportage. Afwerkingen van kaartjes en andere extra's zijn klaar max. 1 week voor de communiedatum.
Wanneer wordt er betaald?
 1. Bij het vastleggen van een datum wordt er een voorschot gevraagd van € 100. Het saldo wordt in de week voor de fotosessie via overschrijving betaald. Je ontvangt hier nog een apart mailtje voor. Kies je nog extra's achteraf? Dan wordt hier de helft als voorschot gevraagd, het saldo hiervan wordt dan bij het ophalen betaald.

 

Bekijk ook de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

 


KLAAR OM JOUW HERINNERING VAST TE LEGGEN?

Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

 • Instellingen aanpassen
 • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site