Ik schrok eigenlijk een beetje??

Enkele weken terug kreeg ik de vraag... Wat is een communie eigenlijk? En ik dacht van "Ben je nu serieus?" Maar blijkbaar is dit toch wel iets dat wij Belgen meer doen dan bijvoorbeeld onze noorderburen.

Voor ons is dit iets "normaal"... In het eerste leerjaar doe je je Eerste Communie en als je in het 6de leerjaar zit, doe je je Plechtige Communie of Lentefeest. Toch?? Weet je eigenlijk nog waarom je je kind z'n communie laat doen? Of is dit gewoon iets voor onze status? Wat mensen van ons vinden? Of ben je echt gelovig en doe je dit voor je Katholieke achtergrond? Iedereen zal wel z'n reden hebben, maar wordt er ook nog echt over nagedacht?

Ik heb ook mijn communie gedaan... Veel herinner ik er mij niet meer van... buiten dat ik moest voorlezen in de kerk en dat ik een paterskleed moest aandoen... en natuurlijk... CADEAUTJES! Als kind vind je dat toch geweldig? Ik begrijp dat dit niet de hoofdreden is maar toch...

Maar heb je de tekst goed gelezen? Het gaat niet waarom jij de communie doet of de cadeautjes... maar het feit dat ik het me niet meer echt herinner... ik ben nu 29 en mijn communie zit heel ver in m'n geheugen... Wat weet ik er nog van? Enkel de dingen dat ik zie door middel van foto's... Foto's die gemaakt zijn ter voorbereiding naar, tijdens en achteraf. En ik ben blij dat ik die heb... echt... Zo kan ik nog is goed lachen met mezelf... want ik was een waar fotomodel! Oordeel zelf maar! :D (Bedankt mama voor de leuke herinneringen! :D)

Communie-communiereportage-fotograaf-oostvlaanderen-fotografie vicky
Communie-communiereportage-fotograaf-oostvlaanderen-fotografie vicky
Communie-communiereportage-fotograaf-oostvlaanderen-fotografie vicky
Communie-communiereportage-fotograaf-oostvlaanderen-fotografie vicky

Gelukkig ben ik nu zelf fotograaf!

Een fotograaf die voor jullie die herinnering kan vastleggen aan de communie of lentefeest van je kind. Alles is nu verbeterd en iets moderner en gelukkig zijn de foto's die we maken ook een pak beter. :D Maar zeg nu zelf... bekijk jij niet graag nog eens je foto's van vroeger? De foto's naar zo'n belangrijk moment uit je leven? Al is het misschien niet altijd om mee te lachen, foto's zijn het bewijs dat het gebeurd is en zullen dit voor eeuwig vastleggen.

Hoe denk jij hierover? Ben je iemand die zegt "Foert, ik wil niet op foto!" of van "Je hebt gelijk, het zijn leuke, belangrijke herinneringen!"? Ik vraag het me af!! :)

fotograaf - communie - oost vlaanderen - fotografie - communiereportage - lentefeest

Als ik klein was, was de fotograaf bij uitstek Jan De Troyer. Hij was goed gekend in Berlare en omstreken. En ja!!! ik heb verschikkelijk afgezien voor die krullen! :p